Brandkårsutryckning

Inom elevhälsan brukar vi prata om att vi ska arbeta främjande och förebyggande och undvika brandkårsutryckningar. Trots det blir det en del åtgärdande arbete. I tisdags blev det dock en brandkårsutryckning som hette duga. Jag satt i mitt arbetsrum vid femtiden och tyckte det började bli dags att ta mig hem. Några få var kvar och hade utvecklingssamtal -tack och lov. De flesta tisdagar har de gått iväg till en annan lokal för kvällsmöten. När jag öppnade dörren ut till korridoren kände jag brandlukt och när jag kom ut i korridoren var denna något rökfylld. Jag öppnade dörren till ett av samtalsrummen och påtalade lukten.

Tack och lov var den biträdande rektorn också kvar. Vi sprang runt och letade efter källan utan resultat. Ingenstans fann vi någon eld och vart vi än sprang minskade lukten, det var i korridoren i entrén lukten var som starkast, där sved det i ögonen och det blev svårt att andas. Till slut ringde jag 112 och en brandbil kom förbi med sex rökdykare, redo att ta sig igenom ett inferno av rök och eld. Pinsamt nog var det en micro vi missat att öppna. Brandmännen plockade ut den svarta förkolnade bullen och tackade för sig.

Ja man kan ju fråga sig om det var nödvändigt att ringa 112 men då röklukten var så pass kraftig var det nödvändigt att ta reda på var den kom ifrån. I våningsplanen ovanför är det lägenheter och jag bedömde att vi behövde få ett svar. Hade det varit i mitt eget trapphus hade jag gjort likadant. Micron ska bort, den ska inte stå i elevutrymmen, elever som vill micra får be personal om hjälp helt enkelt.

Dagarna rusar fram och det är svårt att hinna med något utöver jobb och träning. Jag som gärna vill kunna ta igen mig på helgerna har haft rätt fullt upp även då. Under helgen som var kunde jag ägna fokus åt det konsultföretag jag sakteliga håller på att starta. Jag har tänkt fortsätta vara anställd som konsult men vill börja driva en sidoverksamhet fr.o.m. nästa höst. På lördagen beslutade jag mig därför att besöka jag Stockholmsmässan. En av mässorna där handlade om eget företagande. Jag fick möjlighet att ta del av seminarier och föreläsningar, prata med min bank och med myndigheter, samla material och prata bokföring. Allt det som jag slarvat med förr när jag startat och drivit företag ska nu göras ordentligt.

Det blir fortsatt arbete med företaget denna helg. Min son som är creative director och driver en kreativ byrå ska hjälpa mig med logga och namn. Alla mina tre barn driver företag och jag börjar dessutom knyta kontakter inom konsultbranschen. I vår ska jag fräscha upp mina kunskaper inom handledning, det var femton, tjugo år sedan jag läste specialpedagogutbildningen och kursen handledning och konsultativt arbetssätt. Jag har genomgått en värdefull MI-utbildning sedan dess men det blir toppen att få fokusera på handledning igen, särskilt som det är det enda jag gör på en av de båda arbetsplatserna jag är på. Nu ska jag resa på mig och promenera från Karlaplan till Berwaldhallen där Sveriges radios symfoniorkester hyllar Esbjörn Svensson. Jag längtar och känner mig så nöjd att få avsluta veckan där.

I en workshop jag höll i under måndagen hade vi fyra case, fyra elever i behov av extra anpassningar. Under 20 minuter fick varje grupp lärare diskutera och sammanfatta vilka extra anpassningar de ansåg att deras fiktiva elev skulle vara förtjänt av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s