Första advent

Idag är det första advent och jag väntar hem min ena son och mitt barnbarn för lite adventsfika. Jag har som tradition att julpynta med mitt barnbarn runt första advent, i stort sett det enda jultradition jag har i mitt hem och jag vill inte gärna förlora den. Förr har han varit mycket hos mig och det har alltid blivit så att vi julpyntat tillsammans. Alla julsaker ligger i min kökssoffa under året och väntar på att det ska bli december och där sitter han varje gång han är hos mig – på soffan – fullt medveten om det hemliga liv tomtarna lever under resten av året. Tomtarna skulpterade jag en gång i tiden när jag arbetade natt på St. Görans sjukhus. Det kunde vara lång väntan mellan att patienterna ringde på hjälp men vi var självklart tvungna att hålla oss vakna hela natten. Någon bläddrade i tidningar, många tv-program fanns det inte direkt att välja på och varken portabla datorer eller smartphones var uppfunna, jag tror inte ens det fanns några stationära 1990. Så jag satt där och gjorde mina små tomtar för att hålla mig vaken, brände dem i ugnen och målade dem. Det blev en hel tomtestad till slut. Nu åker de fram varje år tillsammans med en liten stad i porslin jag köpte för många år sen. Där brukar barnbarnet stå och leka och han placerar tomtarna så som han tycker att de trivs med varandra. Ibland har de bråkat med varandra men för det mesta verkar de hålla sams.

I skolorna är det bråda tider med luciafirande, julmarknader, julfester och julpyntande. På Internationella restaurangskolan är det julmarknad och Öppet hus nästa tisdag, den 12 december. Jag har skänkt böcker och hoppas att själv få möjlighet att köpa lite godsaker till jul. Det blir fest för personalen på båda skolorna och i onsdags var jag på julmiddag med min egen arbetsgivare och alla konsultkollegorna på Skolpool. Vi var uppåt 50 stycken och blev bjudna på riktigt god mat på Kafé Himlavalvet i Observatorielunden. De bjöds inte bara på väldigt god sill, lax, Jansson och allsköns tillbehör, de bjöds på väldigt fin och stämningsfull julmiljö. Middagen var lyckad med tävlingar och många intressanta samtal om hur kollegorna har det runt om på skolorna. Skolvärlden är inte så stor i Stockholm som man skulle kunna tro, alltid träffar man på någon som jobbar med någon man känner och vid bordet fann jag till och med en konsult jag själv gick gymnasiet tillsammans med. Hon är skolsköterska idag och vi hade kunnat prata länge. Det var mer än 30 år sedan vi sågs.

Nu är det bara tolv arbetsdagar kvar tills det är ledighet för för min del. Två veckor och två dagar. Därefter har jag tre semesterdagar som jag ska ägna åt mitt nya företag, min sidosysselsättning. Jag har inte för avsikt att sluta på Konsultföretaget, bara prova på att utveckla en verksamhet vid sidan om. Jag har bokat in mig på Starta eget-kurs på Skatteverket och ska på en nätverkslunch med en tidigare kollega jag arbetat med. Jag ska försöka fokusera så mycket som möjligt på utforskande i vad jag behöver komma i gång med under dessa tre dagar. Därefter blir det fullt fokus på resan som går av stapeln på Annandagen. Jag var och vaccinerade mig igår. Mina armar ömmar och min plånbok ekar tom. Tre tusen kronor gick det på, inklusive de nya solkrämerna. Det blir dyrt men förhoppningsvis är det början på en ny res-era. I vår ska jag bli ännu bättre på att spara ihop pengar till reskassan. Förhoppningsvis kan jag åka någonstans i vår också, annars får jag spara till en ny långresa. Ja det här blev ett inlägg om konsultens vardag. Jag har massor att skriva gällande skolan men det får bli ett annat inlägg.

 

IMG_9711

IMG_9696.JPG

IMG_9698.JPG

IMG_9700.JPG

IMG_9699.JPG

IMG_9702

Kafé Himlavalvet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s